Life

Story time – fastelavn

Da jeg var en ganske lille pige, var der ikke noget jeg glædede mig til mere end fastelavn. Jeg var en rigtig lege mus,  og fandt dagligt på forskellige lege som jeg hurtigt fik mine søskende med på. De fleste var altid klæd ud lege, hvor vi kunne være andre roller end hvem vi var og det var et hit – til tider fremviste vi også vores lege i form af et show for mine forældre. Mine forældre bor på en rigtig familie vej, og derfor var der mange børn og rig mulighed for os børn at have legekammerater. Der blev årligt holdt fastelavns fest, både på gaden for dens  beboere men der blev også holdt fastelavns fest på skolen og i fritidsordningen. Jeg elskede at klæde mig ud, og man gjorde sig ekstra umage når der tit var en præmie for bedste udklædning. Det var en følelse af frihed og glæde at kunne slå sig løs og være lige den person man havde lyst til for en dag. Jeg husker mine favorit udklædning som barn var hekseprinsesse – mine forældre havde købt mig et blå-sort-glimmer skørt, spids sort hat også fik jeg hjælp til enten make up eller vel rettere sagt noget ansigtsmaling haha.

Som vi blev ældre og med fire børn i pakken blev det rimelig dyrt med flotte og færdiglavet kostumer, så lærte nogen af os at gå kreative veje hvor man fik hjælp til at lave sine egne fine kostumer i skolen, eller derhjemme og andre (mig selv) havde ikke den rolige hånd til håndarbejde fik snerten af at finde gode tilbuds steder på nettet eller i genbrug, hvor pengene stadig kunne række til noget super sejt.

Børn fortjener at få lov til at være børn med alt hvad det indebærer. Når de vokser op med tiden, bliver der rigeligt tid til at påtage sig ansvar og valg der skal forme livet. Men de første mange år som børn er vigtige for den senere udvikling af barnet. Lad dit barn lege, lad det komme ud – få fingrene beskidte og lære at fungere med andre børn. Mine forældre har været ekstremt gode til at lade mig være barn, lade mig udfolde mig og give mig plads til selv at lære tingene istedet for at de konstant gjorde det hele for mig og holdt på mig.

Fastelavnskostumer er dog rigtig dyre, det kan der være flere forskellige løsninger til. Du kan enten gå i det kreative hjørne hvor du kan sy dit eget til dig selv, dit barn eller en helt tredje? Det kan være svært, men med en rolig hånd, en god fantasi og en ordentlig portion tålmodighed så er du godt på vej mod dit drømme kostume. En anden løsning kan være partybutikken.dk, som dette indlæg er lavet i samarbejde med – Her er der  færdiglavet kostumer til dit barn, og priserne er overhovedet ikke så slemme, som når jeg har kigget på andre sider der sælger fastelavs eller tema fest kostumer.  Måske du kan gøre et kup derinde? Det kan da hvert fald være et kig værd at spare penge.  Du kan finde siden lige HER

 

Dette indlæg er sponsoreret af: Partybutikken 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.