Food

Sunday diy: chokoladebetrukket jordbær

17. april 2016

Jeg havde besøg af en rigtig sød veninde igår, som jeg ikke havde set længe. Aftenen stod bare på grillhygge med end masse lækkerier. Deriblandt havde jeg været en lille smule kreativ i køkkenet og fik tryllet disse lækre chokolade betrukne jordbær frem. Jeg er vild med friske jordbær, og chokolade har altid været et hit hos mig. De smagte rigtig godt, men jeg må ærligt indrømme jeg ikke er den bedste i et køkken, og derfor brændte jeg selvfølgelig også chokoladen på – og da jeg ikke havde mere i huset og ventede min veninde indenfor kort tid måtte jeg bruge lidt af det der var brugbart. Men altså, alt i alt blev de altså super fine til sidst og jeg har dog også skrevet ind i opskriften til dig hvordan du undgår brændt chokolade. Så for at sprede lidt weekend stemning på bloggen, tænker jeg at I lige kan få en step by step til selv at lave en lille lækker søndags snack derhjemme.

jorddddd

 

jordbær1

Det skal du bruge:

  • En bakke friske jordbær
  • En plade chokolade
  • Spyd-pinde
  • Forskelligt krymmel

Sådan gør du:

  1. Det første der skal ske er at skylle dine jordbær, de skal lige have en tur under den kolde hane. Pil stilken af eller lad være efter behov også er de klar til brug.
  2. Tag dine spyd-pinde og sæt et jordbær på hver pind så de er klar til at blive dyppet i chokoladen og derefter pyntet med krymmel.
  3. Tag en tallerken og læg forskellige krymmel rundt på tallerkenen. Det gør det nemlig nemmere for dig at få det på jordbærene.
  4. Nu skal chokoladen smeltes, og det er altså denne del af projektet som kan briste eller bære. Du kan nemlig enten putte chokoladen i en skål og ind i mikroovnen, eller laver du den smeltede chokolade over et vandbad. Jeg tog altså den lette løsning og smækkede det i mikroovnen – her er det så meget vigtigt at du holder øje med chokoladen hele tiden og det er lige før at den virkelig hellere skal have lidt for lidt varme end for meget. Når du kan se det er ved at smelte tager du chokoladen ud og rør godt rundt i den.
  5. Nu skal du bare en efter en tage en pind med dit jordbær, dyppe ned i chokoladen og derefter duppe krymmel på. Jeg synes i hvert fald selv at det var nemmere at rulle den lidt på en tallerken med krymmel end at fedte med at hælde det på.
  6. Sådan! Nu er dine lækre og flot pyntede jordbær klar til servering. Velbekomme!

Relaterede Indlæg

5 Kommentarer

  • Svar Nikki Lund 17. april 2016 at 13:49

    Mmmh, hvor ser det lækkert ud 🙂
    Hav en dejlig dag!
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    • Svar Kirsten Thulesen 17. april 2016 at 14:53

      Det er så nemt at lave og smager helt fantastisk! Rigtig god dag til dig også <3

  • Svar Stine // KISS KISS BANG BANG 17. april 2016 at 14:40

    Hvor lækkert 🙂

  • Svar Sara 17. april 2016 at 16:13

    Ser så lækkert ud, og så er det ikke engang svært!

    http://industrialbarbie.blogspot.com/

  • Skriv kommentar